MEVLANA’nın 744.VUSLAT Yıldönümü Anma Etkinliğimiz

TED Kdz.Ereğli Koleji Okul Öncesi Öğrencilerimiz Buddy Çalışması Gerçekleştirdiler.
15 Aralık 2017
TED Kdz.Ereğli Koleji Lise ve Temel Eğitim Okul Aile Birlikleri Tarafından 50.Yıl Kutlamaları Kapsamında Gerçekleştirilen “Beni Nükhet Duru Sanıyorlar” Kabare Gösterisi.
18 Aralık 2017

“Sevgi ve hoşgörü” kavramları ile özdeşleştirdiğimiz dünyaca ünlü mutasavvıf Mevlana’nın, “Şeb-i Arus (Düğün Gecesi)” olarak adlandırdığı ölümünün 744.yılında okulumuzun lise binasında anma etkinliği düzenlendi. Kültür-Edebiyat Kulübü tarafından Mevlana ve felsefesini anlatan bir pano oluşturuldu. Felsefe ve edebiyat öğretmenlerimiz tarafından Mesnevi’den seçkilerle okulumuzun çeşitli alanları donatıldı ve öğrencilerimizin Mevlana’yı daha yakından tanıması sağlandı. Etkinliğimiz, öğle arasında 12. sınıf öğrencimiz Barış Seven’in semazen kostümüyle sunduğu ney dinletisi ve Mevlana şekeri ikramlarıyla noktalandı.