Okul Meclis Başkanımızı Seçtik

TED Kdz.Ereğli Koleji’nde Seçim Heyecanı
8 Kasım 2017

OKUL BAŞKANIMIZI SEÇTİK

TBMM ve MEB tarafından ortaklaşa yürütülmekte olan “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisi” projesi, okulumuzda başarıyla uygulandı.

Proje kapsamında tüm öğrencilerin oy kullanmasıyla “Okul Meclis Başkanı”  ve “Okul Meclis Başkan Yardımcısı” seçildi. Geleneksel oy kullanma kurallarının hepsinin uygulandığı bu seçimde, öğrenciler seçmen olup sandık başına gitti.

TED Kdz. Ereğli Koleji vakfı Özel Lisesinde sınıflardan seçilen okul meclis başkanı adayları propaganda ve seçim çalışmalarını yaptılar. Sandıklar kuruldu, seçmenler oylarını görevli öğrenciler ve öğretmenler eşliğinde kullandılar.

3 Kasım Cuma günü yapılan seçimde öğrenciler, mühürler ve oy pusulaları ile seçim sandığına giderek oy verdiler. Gizli oy, açık tasnif yöntemiyle gerçekleşen oylama sonucunda

Okul Meclis Başkanı: MERT TOKAY (10 C)

Okul Meclis Başkan Yardımcısı: MERT ÖNDER (12 C) seçildi.

Okul Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcısı ve Başkanlık Mazbataları Okul Müdürü tarafından kendilerine verildi. Öğrencilerimize ve Okul Meclis Üyelerine 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında başarılar dileriz.