TED 90. Yıl Buluşması Ve Tam Eğitim Burslu Öğrenciler Antalya Kampı

TED Kdz. Ereğli Koleji TAMUN Konferansı Çalışmaları
16 Nisan 2018
TED Kdz.Ereğli  Koleji Vakfı Özel İlkokulu 1. Sınıf Öğrencileri Gelecekteki Büyük Başarılarının İlk Adımını; “OKUMA BAYRAMI” Etkinliği İle Attılar.
19 Nisan 2018
TED Kdz. Ereğli Koleji TAMUN Konferansı Çalışmaları
16 Nisan 2018
19 Nisan 2018

Bu yıl 90. yaşını kutlayan Türk Eğitim Derneği, kuruluş amacının başında yer alan, maddi olanakları yetersiz, başarılı öğrencilere verdiği burs programı çerçevesinde 38 okulunda Tam Eğitim Bursu ile okuyan 690 öğrencisi ile 12- 15 Nisan tarihleri arasında Bahar Kampı’nda bir araya geldi.

Antalya’da düzenlenen kampa, Tam Eğitim Bursu ile öğrenim gören 690 öğrenci, 70 öğretmen ve 69 TED gönüllüsü katıldı. “Çözüm Sizsiniz” başlığını taşıyan programa okulumuzdan PDR Bölüm Başkanı Esra Nur ÜÇKOL liderliğinde ve PDR Bölümünden Esra Kuru rehberliğinde 5. Sınıftan 11. Sınıflara kadar toplam 16 TEB Burslu öğrencimiz katılım sağladılar.

Kampın açılış partisinde okulumuz öğrencilerinden Beyza DEMİR, Suel AKŞAHİN ve Melike KAVİ keman dinletisi performansı gerçekleştirdiler. Bir diğer öğrencimiz Ayşe Ecem AZAK da ödül almış “Anne” adlı şiirini paylaştı. Tüm Türkiye’den bir araya gelen gençler, arkadaşlarının sergiledikleri performanslarla keyifli saatler geçirdiler ve okullarına, hayallerine, hedeflerine dair sohbet etme imkânı buldular.

3 gün boyunca süren kampta öğrenciler tiyatro, sinema, sanat atölyesi, yemek atölyesi, film atölyesi ile sanat ve spor etkinliklerinde eğlenirken, başarılı televizyon yapımcısı Elif Dağdeviren söyleşisi ile öğretici ve yaratıcı iş alanlarına dair fikirler edindiler.

TED’li olmanın gururunu bir kez daha yaşama fırsatı bulan öğrencilerimizin bu tür etkinliklerle, yaşama ve kendilerine dair farkındalıklarını geliştirmelerine destek sağladıklarından dolayı tüm TED ailesine teşekkür ederiz.