TED Kdz.Ereğli Koleji Özel Anasınıfı Öğrencileri  Ritm ve Enstrüman Tanıma Derslerinde

TalenTED Yarışması
6 Nisan 2018
Mimar Sinan’ın Hayatı Eserleri ve Efsaneleri ile ilgili Bir Konferans Gerçekleştirildi.
12 Nisan 2018

TED Kdz.Ereğli Koleji Özel Anasınıfı öğrencileri  ritm ve enstrüman tanıma derslerinde blok flütü öğrendiler. Soprano blok flüt ve alto blok flüt ile tanıştılar. Blok flütün dil- gövde ve kuyruk denen parçalarını tanıdılar. Her ikisinin de sesini duydular. Üflemeli çalgıların kişiye özel olduğunu ve başkaları tarafından kullanılmaması gerektiğini öğrendiler.

Piyanonun tuşlarının yapısını kavradılar ve kalın- ince seslerin ne taraftan çıktığını buldular. Piyanoda “DO” sesinin yerini öğrendiler. Dersin sonunda BEETHOVEN ile tanıştılar. Rıdvan Öğretmenlerinin masallaştırarak anlattığı Für Elise’ nin öyküsünü dinlediler.