TED Kdz.Ereğli Koleji Özel Anasınıfı Öğrencileri  Ritm ve Enstrüman Tanıma Derslerinde

TalenTED Yarışması
6 Nisan 2018
TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Özel Lisesi “Su Kaynakları ve Biyoçeşitliliğin Korunması” Proje Yarışması
13 Nisan 2018
TalenTED Yarışması
6 Nisan 2018
13 Nisan 2018

TED Kdz.Ereğli Koleji Özel Anasınıfı öğrencileri  ritm ve enstrüman tanıma derslerinde blok flütü öğrendiler. Soprano blok flüt ve alto blok flüt ile tanıştılar. Blok flütün dil- gövde ve kuyruk denen parçalarını tanıdılar. Her ikisinin de sesini duydular. Üflemeli çalgıların kişiye özel olduğunu ve başkaları tarafından kullanılmaması gerektiğini öğrendiler.

Piyanonun tuşlarının yapısını kavradılar ve kalın- ince seslerin ne taraftan çıktığını buldular. Piyanoda “DO” sesinin yerini öğrendiler. Dersin sonunda BEETHOVEN ile tanıştılar. Rıdvan Öğretmenlerinin masallaştırarak anlattığı Für Elise’ nin öyküsünü dinlediler.