TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Lisesi Bilim Kahramanları Buluşuyor / FLL

TED Kdz.Ereğli Koleji , Mini TED 5 Yaş ve Hazırlık A-B-C Sınıfı Öğrencilerimiz ile Mini TED Partisi.
29 Aralık 2017
TED Kdz.Ereğli Koleji 2. Sınıflar Açık Sınıf Uygulamasında “Sonbahar ve Kış” Mevsimlerini Anlattılar.
2 Ocak 2018
29 Aralık 2017
2 Ocak 2018

TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Lisesi Bilim Kahramanları Buluşuyor / FLL

Bilim Kahramanları Derneği, özgüven sahibi, sorgulayan, takım halinde toplumsal sorunlara çözümler üretebilen bir gençlik yetişmesi niyetiyle dünyada  80 ülkede yapılan FIRST® LEGO® League (FLL) etkinliğini Türkiye’de düzenliyor.  FLL etkinliği; tematik, bilimsel, süreç ve takım çalışması odaklı bir turnuva olarak her yıl daha fazla katılımcı ve gönüllüyle hayata geçiriliyor.

FIRST Vakfı (For Inspiration and Recognition of Science and Technology); gençlere bilim ve teknoloji alanlarında ilham vermek ve onları bu alanlara özendirmek amacıyla ABD’li başarılı bir mühendis, mucit ve girişimci Dean Kamen tarafından 1989 yılında kurulmuştur. Önceleri robot turnuvaları düzenleyen FIRST Vakfı  robot turnuvalarıyla, ilk ve ortaokul seviyesine erişebilmek için yol ararken LEGO’nun (ABD’nin ünlü teknik okulu MIT’de geliştirilen) robot platformuyla karşılaşıyor ve işbirliği başlıyor.

FIRST® LEGO® League / FLL , FIRST  Vakfı ve LEGO firmasının ortak çalışmasından doğmuş, uluslararası, kar amacı gütmeyen bir programdır. Gençler ve çocuklar 4-10 kişi arası takımlar kurarak her yıl dünyanın gündemine ait farklı bir tema üzerinde araştırma yapıp,  çözüm üretip, paylaşıp, özgüven inşa ederler. Evrensel sunum metotlarını uygulayarak takım olarak çalışması ve kaynakları iyi kullandıkları bir deneyim yaşarlar.

FLL Değerleri
biz bir takımız,
koçlarımızın ve de danışmanlarımızın rehberliğinde çözüme ulaşmak için işleri bizyaparız,
arkadaşça rekabet kurallarına uyarız,
keşfettiklerimiz kazanmaktan daha önemlidir,
deneyimlerimizi başkalarıyla paylaşırız,
yaptığımız her şeyde duyarlı profesyonellik gösteririz ve eğleniriz.

TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Lisesi öğrencilerinden kurulan AQUAMARINE ekibi 2017-2018 eğitim

öğretim yılı içerisinde 14.sü düzenlenecek olan ‘’Bilim Kahramanları Buluşuyor HİDRODİNAMİK: SUYUN YOLCULUĞU’’ temalı turnuva için çalışmalarına hızla devam etmektedir. Bu süreçte öğrencilerin araştırma yeteneklerini geliştirmek amacıyla çalışmalar yürütülmüştür. Öğrencilerin kazan-kazan politikasını ve arkadaşça rekabet duygusunu benimsemeleri ve yapacakları her çalışmada profesyonel duyarlılığı göz önünde bulundurmalarını kazandırmak adına grup çalışmaları yapılmıştır. Elbette unutmuyoruz ki FUN FUN FUN!!!