TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Özel Okullarında SAMSUN’a Çıkışın 99. Yılında Anlamlı Tören

TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Özel Lisesi 11. sınıf Öğrencilerimiz İstanbul Üniversiteleri Gezileri
22 Mayıs 2018
TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Özel İlkokulu Anasınıfı Laboratuvar Dersi Sosyal Sorumluluk Projesi

SAMSUN’A ÇIKIŞIN 99. YILINDA ANLAMLI TÖREN

Okulumuzda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama töreni 21 Mayıs’ta lise binasında gerçekleştirildi. Okul yönetiminin, öğretmenlerin ve öğrencilerin hazır bulunduğu tören 10. sınıf öğrencilerimiz İdil Aksu ve Ege Erbil’in sunuculuğunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından 9. sınıf öğrencimiz Akın Özaydın günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği yarışmalarda şiir ve resim dalında derece alan öğrencilere ödülleri verildi.

Yarışmalarda resim dalında ilçe birincisi Doğa Tombuloğlu, ilçe ikincisi Sevin Suyla Turan ve şiir dalında ilçe birincisi Ayşe Ecem Azak, Okul Müdürü Aysel Türkekul’dan hediyelerini aldılar. Program Ayşe Ecem Azak’ın derece alan şiirini okumasıyla devam etti.

Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Sayın Selçuk Pehlivanoğlu’nun Ankara 19 Mayıs Gençlik Festivali konuşmasının da okunduğu törende Coğrafya Öğretmeni Selim Bayrak “Gençliğe Hitabe”yi okudu. Ardından da tüm öğrencilerimiz “Gençliğin Ata’ya Cevabı”nı seslendirdiler. Tören öğrencilerimizin coşkuyla söyledikleri “Gençlik Marşı” ve “İzmir Marşı”yla sonlandı.

Törenin ardından okulumuzun bahçesinde öğrencilerimiz tarafından oluşturulan Mustafa Kemal Atatürk’ün imzası gurur ve coşku dolu anlar yaşattı.