TED Karabük CYD ( Committee Of Young Delegates )

4. TED Ortaokullar Arası Akıl Oyunlarına Katıldık.
28 Mayıs 2017
Writing Is The Painting Of The Voice!
30 Mayıs 2017
4. TED Ortaokullar Arası Akıl Oyunlarına Katıldık.
28 Mayıs 2017
Writing Is The Painting Of The Voice!
30 Mayıs 2017

TED Kdz Ereğli Koleji Vakfı Özel Lisesi olarak 27 Mayıs Cumartesi günü TED Karabük Kolejinin düzenlemiş olduğu CYD konferansı, çeşitli bölge okullarından gelen delegelerin katılımıyla okul kampüsünde gerçekleştirildi. Konferansa İngilizce öğretmenlerimiz Anıl KAYA, Bengi BALCI ve Pınar ÇÖKLÜ eşliğinde on altı öğrencimizle katıldık.

CYD, Birleşmiş Milletlerin alt organizasyonu olarak da kabul edilen ve tüm katılımcıların İngilizce konuştuğu bir etkinliktir. Konferansa katılan öğrenciler; ku­ral­lar ge­re­ği tem­sil etme görevi verilen ül­kenin­ delegesi olarak silahsızlanma, susuzluk, kıtlık, nükleer enerji vb. gibi küresel ve politik sorunları bu komitelerde dip­lo­ma­tik bakış açısıyla tartışarak, çözüm önerileri üretirler. Son gün oylanan bu çözüm önerileri genel kuruldan kabul gördüğü takdirde, Birleşmiş Milletlere genç beyinlerin önerisi olarak gönderilir.

Öğrencilerimizden Doğa Işıl TOMBULOĞLU, en iyi delege ve Ayşe Naz YANIK en iyi görüş belgesi hazırlayan delege ödülünü almaya hak kazanmıştır.

CYD’ e katılan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.


Ansolon